Jeanine en Yrieka

Weldadig onthaasten

Wil jij ook de schoonheid en rust van het Drentse (of Friese) landschap beleven? Dan is een huifkartocht door onze schitterende omgeving een aanrader.

Er zijn meerdere tochten uitgezet maar voor het jaar 2018 waarin de Maatschappij van Weldadigheid 200 jaar bestaat is een informatieve route van 2-3 uur door dit gebied gemaakt. Deze prachtige route kunnen wij van harte aanbevelen voor een ochtend of middag Weldadig Onthaasten.

In de huifkar voor dagtochtjes is plaats voor maximaal 6 personen en bent U zelf de koetsier. Uw tocht kan desgewenst worden uitgebreid met koffie of thee voor of achteraf, een picknick onderweg of een barbecue achteraf.

Bij B&B Hoeve Morgenster is er mogelijkheid om voorafgaand aan uw huifkar-beleving of daarna te overnachten maar misschien is overnachten in de huifkar en de maaltijden nuttigen wel net zo leuk? De huifkar biedt ruimte om er met maximaal 3 a 4 personen (bijv. 2 volwassenen en 2 kinderen) in te overnachten maar met een zelf mee te brengen tent(je) kunnen ook de overige passagiers een avontuurlijke slaapplaats hebben.

Voor alle Weldadig Onthaasten tochten is reserveren vooraf dringend aanbevolen want Fjordenpaard Max doet het werk meestal alleen!

Luxe? Ja de luxe van weinig moeten. De luxe van soms lekker onbereikbaar zijn voor de wereld. De luxe van niet afgeleid worden door omgevingsvreemde geluiden, e-mail,TV of radio. De luxe van “mogen zijn”.

Vraag ook vooral naar de mogelijkheden voor langere tochten. Bij meerdaagse tochten: kamperen met of zelfs in de huifkar.

Tarieven (prijspeil 2018)

Mensen die voorafgaand aan hun vertrek bij ons of een ander Weldadig Oord logeren krijgen 10% korting op dagtochten en 15% korting op een meerdaagse tocht. Valt uw tocht binnen een verblijf bij Hoeve Morgenster (dus overnachten voor en na uw huifkartocht) dan geldt een korting van 20% op de genoemde prijzen.

Met menner:
€ 90,00 voor anderhalf uur onderweg maximaal 8 personen
€ 20,00 voor elk half uur langer
Koffietafel, drankje of hapje, high tea, barbecue, ontbijt, lunch of borrelgarnituur mogelijk op afspraak tegen meerprijs.

Zonder menner:
Dagdeel:   € 65,00 ( inclusief in en uitspannen ongeveer 3,5 uur)
Dagroute:  € 90,00 (inclusief in en uitspannen en pauze voor het paard ongeveer 6 uur)
Tweedaagse: € 190,00 ( door de weeks – vertrek ene dag – terugkomst andere dag 1 nacht inclusief gas)
Driedaagse: € 250,00 (door de weeks 2 nachten inclusief gas)
Vierdaagse: € 300,00 (door de weeks 3 nachten inclusief gas)
Midweek: € 350,00 ( maandag t/m vrijdagmorgen 4 nachten )
Weekend: € 210,00 (vertrek zaterdag – thuiskomst zondag 1 nacht)
Lang Weekend: € 285,00  (twee nachten inclusief gas)
Verlengd Weekend: € 340,00 ( vrijdag t/m maandagmorgen 3 nachten)
Week: € 500,00 ( 7 nachten)
Exacte vertrekdata, vertrek en aankomsttijden en andere wensen in overleg.

Een huurder is tenminste 18 jaar en is in staat de verantwoordelijkheid over veiligheid, zorg voor paard en huifkar, naleven fatsoensregels, verkeersregels en nakomen afspraken in het te ondertekenen contract te dragen. Bij alle tochten gaat een routekaart met beschrijving mee. Hierdoor kunnen wij bij calamiteiten redelijk inschatten waar de huifkar zich bevinden kan.
Elke beschadiging aan paard of huifkar of vermoeden van niet welbevinden van het paard kan direct bij ons gemeld worden zodat we kunnen komen kijken en of maatregelen nemen. Late aankomst op het overnachtingsadres of de thuisbasis verzoeken wij om zo snel mogelijk te melden.

Indien de huifkar te laat terug is op zijn thuisbasis bij Hoeve Morgenster zijn wij genoodzaakt extra kosten in rekening te brengen omdat anderen hiermee wellicht niet op tijd kunnen vertrekken. Alle overnachtingsadressen stellen het op prijs wanneer zij een paar dagen van te voren worden ingelicht over uw komst dus het is niet raadzaam af te wijken van de routes.
Bij meerdaagse tochten kunnen er maximaal 6 personen mee en zullen wij toezien dat de meegenomen bagage niet teveel gewicht heeft. Bij meerdaagse tochten verwachten wij uw komst ongeveer een uur – anderhalf uur voor vertrek om alle tijd te hebben om dingen uit te leggen, de huifkar in te richten en kennis te maken met het paard. De huifkar biedt ruimte om er met maximaal 3 a 4 personen (Bijv. 2 volwassenen en 2 kinderen) in te overnachten maar met een zelf mee te brengen tent(je) kunnen ook de overige passagiers een avontuurlijke slaapplaats hebben.
Voor verzekering etc. verwijzen wij naar het huifkarverhuur contract.

Rustig?? Ja maar ook actief! Je kan wandelen, paardrijden, fietsen of mountainbiken of bijvoorbeeld met de huifkar de natuur in. Kijken hoe de paarden in het land reageren op de regen, harde wind, zonnestralen of de koelte na een warme dag. De reeën aan de bosrand spotten of de stilte van de vogels “horen” als de roofvogel in de buurt komt.

Mensen die een meerdaagse weldadig onthaasten tocht maken kunnen (bij voldoende beschikbaarheid en vooraf gereserveerd) de nacht voorafgaand en de nacht na afloop van de tocht voordeliger overnachten bij B&B Hoeve Morgenster.

Vragen stellen of reserveren kunt U doen via het contactformulier of ons vaste telefoonnummer.

Meer informatie – voorbeeld contract en informatie voor meerdaagse trektochten.

Als je in de grote stad woont heb je nauwelijks door hoe vroeg of hoe laat het LICHT is en hoe de avond kan vallen. Je realiseert je nauwelijks hoeveel sterren er zijn en hoeveel licht de maan kan geven.