Jeanine en Yrieka

Balanscoach

Balanscoach bij PaardEnHarmonieEen eenvoudig ding om te zien maar een uitdaging voor de meeste mensen! De Balanscoach vraagt de mens letterlijk en figuurlijk in balans te komen. Hij is geschikt voor ruiters maar hij biedt ook enorm veel kansen voor niet-paardrijders.

De ‘body’ staat op één voet. Onderin de’body’ zit een soort kogelgewricht. Hiermee kan de Balanscoach zijwaarts bewegen, de ‘neus’ kan omhoog en omlaag en tenslotte kan hij 360 graden draaien. Aan de voorzijde zit een oog waar je bijvoorbeeld teugels aan kan doen en aan de achterzijde zit een stang zodat een trainer de Balanscoach in balans kan brengen en houden. Voor gevorderde ruiters kan er bij voldoende balans ook een zadel op worden gelegd.

Een Balanscoach doet zijn naam eer aan. Hij coacht mensen en helpt ze hun letterlijke en figuurlijke balans te vinden. Wie recht is en evenwichtig zijn lichaam kan aanspannen bij arbeid ondervindt minder lichamelijke klachten. En wie evenwichtig is voelt zich veilig om onnodige spanningen los te laten.

Er is natuurlijk moed voor nodig om imperfectie te tonen.
Waarom zou je op een balanscoach moeten kunnen zitten? Welke zekerheden hou je je aan vast? Dat je sommige beperkingen van jezelf allang kent? Dat je vertrouwt bent met je eigen bewegingspatronen en dat je geen behoefte hebt aan verandering van je motorische manier van bewegen? Dat je toch nooit op een paard gaat zitten? Dat je (bijna) nooit van je paard afvalt dus dat je het niet nodig hebt? Bedenk dat zekerheid er is voor twijfelaars!

Waarom zou je niet willen weten hoe je lichaam functioneert? Waarom zou je de uitdaging niet aandurven om te merken hoe lichaam en geest met elkaar samen werken?
Natuurlijk ben je niet de enige die het spannend vindt om te tonen dat je niet alles vanzelf op de meest harmonische of biomechanisch juiste manier doet! Natuurlijk gingen meerdere onzekere mensen je voor die zich lieten leiden door een mensen coach die de stang goed vasthoudt om je goed in evenwicht te houden.

Wat gebeurt er?
Niets wanneer jij niets doet.

Balanscoach bij PaardEnHarmonieIedereen begint onder begeleiding van de mensen coach die jou helpt om op je eigen balanspunt te komen. Als dat gelukt is zal je gevraagd worden om de ‘body’ voorzichtig te gaan bewegen en steeds terug te komen op je balanspunt. Je zal in elk stapje begeleid worden door vragen en er worden geen dingen van je gevraagd die je niet kan of durft. Pas als jij je vertrouwd voelt ontstaat er een ontdekkingsreis door je lichaam! Je gaat het balanspunt herkennen als een vertrouwt thuisgevoel en zal ontdekken welke spieren je bewust of onbewust aanspant. Gebruik jij je lichaam effectief of kan het ook anders?

Echt alleen als jij je vertrouwd voelt wordt je losgelaten en kan je de beperkingen van de ‘body’ of je eigen lichaam ten volle uitproberen. Af en toe zal je gevraagd worden een eenvoudige oefening te doen om je uit je comfort zone naar een nieuwe comfort zone te brengen, die nog stabieler is. Je krijgt letterlijk en figuurlijk meer vertrouwen in je eigen kracht! Je zal met meer plezier bepaalde bewegingen uit gaan voeren.

Wil jij ook de kracht van je eigen kwetsbaarheid ervaren? Wil jij ook de sensatie van minder lichamelijke klachten of beter spiergebruik? Wie het slechts eenmalig wil proberen is net zo welkom als iemand die direct een paar sessies afspreekt! Wij adviseren een paar sessies om te komen tot zo optimaal mogelijk resultaat.

En wat doen we voor de ruiters extra?
We oefenen teugelvoering. We oefenen het effect van eenzijdig aanspannen of loslaten van spieren. We kunnen voor de gevorderden een zadel opleggen. We leren dat wij overeenkomstig met het paard beter functioneren als we recht zijn!


Paard en Harmonie
Huenderweg 17
8386 XB  Doldersum

06 - 53 15 70 89
05 21 - 38 80 73

info@paardenharmonie.nl