Jeanine en Yrieka

Actueel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

18 uren geleden

PaardEnHarmonie

Als je houding goed is kan je zonder spierspanning veilig in je zadel zitten zonder je paard te storen en met de mogelijkheid bewegingen te volgen. Behalve een uiterlijk mooie zit is deze houding dus moeiteloos en effectief. Vandaar uit zullen jouw aanwijzingen naar het paard duidelijker kunnen zijn. Graag testen wij regelmatig hoe het staat met je houding en zit en laten we je ervaren wat het met je teugelvoering, je zit en rug maar ook je vering doet. Regelmatig zijn mensen verrast met hoe weinig verandering je je zelf uit of in balans kan brengen. Angstige ruiters voelen zich daarna zekerder en mensen die pijn tijdens paardrijden ervaren komen er achter dat als alles klopt er minder ongemak ontstaat. Waar komt onze kennis en ervaring vandaan? Uit vele uren oefening, training en studeren op de werking van ruiter en paarden lichaam vanuit Centered Riding. Centered Riding helpt mensen in elke discipline op elk niveau verder. Wil je meer uitleg om dit plaatje (getekend door Level 4 instructor Susan Harris) te kunnen toepassen? Vraag het gerust tijdens je volgende training bij ons. ... Meer...Minder...

Als je houding goed is kan je zonder spierspanning veilig in je zadel zitten zonder je paard te storen en met de mogelijkheid bewegingen te volgen. Behalve een uiterlijk mooie zit is deze houding dus moeiteloos en effectief. Vandaar uit zullen jouw aanwijzingen naar het paard duidelijker kunnen zijn. Graag testen wij regelmatig hoe het staat met je houding en zit en laten we je ervaren wat het met je teugelvoering, je zit en rug maar ook je vering doet. Regelmatig zijn mensen verrast met hoe weinig verandering je je zelf uit of in balans kan brengen. Angstige ruiters voelen zich daarna zekerder en mensen die pijn tijdens paardrijden ervaren komen er achter dat als alles klopt er minder ongemak ontstaat. Waar komt onze kennis en ervaring vandaan? Uit vele uren oefening, training en studeren op de werking van ruiter en paarden lichaam vanuit Centered Riding. Centered Riding helpt mensen in elke discipline op elk niveau verder.  Wil je meer uitleg om dit plaatje (getekend door Level 4 instructor Susan Harris) te kunnen toepassen? Vraag het gerust tijdens je volgende training bij ons.

Reageer op Facebook

Ja ja ja, moet echt even met afspreken. En over een tijdje ook maar eens voor les met Coco

Majo

1 week geleden

PaardEnHarmonie

Wij vinden het altijd verdrietig als mensen onze deur voorbij gaan omdat je eventueel te duur zou zijn of dat "het" niet snel genoeg gaat. Mensen die zich bij een goedkopere instructeur thuis voelen realiseren zich niet dat deze goedkopere instructeur goed kán zijn; maar dat dat niet zo hoeft te zijn. Luister ook vooral naar ervaringen van ervaren ruiters, die al jaren les hebben; die bij een wisseling van instructeur ineens het gevoel hebben hiervoor weinig geleerd te hebben. Sneller? Een snelle weg bestaat niet. De snelheid wordt bepaald door jouw leervermogen en jouw mogelijkheden om het geleerde te oefenen voor je volgende les. Snelheid wordt bepaald door hoe jij onder woorden kan brengen waar je de uitleg begrepen hebt en over welk deel van je vorige les jij aanvullende theoretische kennis of praktische oefening zou willen hebben. Snelheid wordt bepaald door hoe kwetsbaar jij je durft op te stellen naar jezelf, je paard en je instructeur en tevens durft de confrontatie met jezelf aan te gaan. Een instructeur moet zich blijven bijscholen en divers "gereedschap" hebben of willen krijgen om jou een oefening op verschillende manieren aan te bieden maar uiteindelijk ben jijzelf degene die leert of niet leert. Wees kritisch! Wij vragen ons bijvoorbeeld af of jij met "ontvangende" hand kan rijden en hoe jij dat gevoel onder woorden brengt. ... Meer...Minder...

Wij vinden het altijd verdrietig als mensen onze deur voorbij gaan omdat je eventueel te duur zou zijn of dat het niet snel genoeg gaat. Mensen die zich bij een goedkopere instructeur thuis voelen realiseren zich niet dat deze goedkopere instructeur goed kán  zijn; maar dat dat niet zo hoeft te zijn. Luister ook vooral naar ervaringen van ervaren ruiters, die al jaren les hebben; die bij een wisseling van instructeur ineens het gevoel hebben hiervoor weinig geleerd te hebben. Sneller? Een snelle weg bestaat niet. De snelheid wordt bepaald door jouw leervermogen en jouw mogelijkheden om het geleerde te oefenen voor je volgende les. Snelheid wordt bepaald door hoe jij onder woorden kan brengen waar je de uitleg begrepen hebt en over welk deel van je vorige les jij aanvullende theoretische kennis of praktische oefening zou willen hebben. Snelheid wordt bepaald door hoe kwetsbaar jij je durft op te stellen naar jezelf, je paard en je instructeur en tevens durft de confrontatie met jezelf aan te gaan. Een instructeur moet zich blijven bijscholen en divers gereedschap  hebben of willen krijgen om jou een oefening op verschillende manieren aan te bieden maar uiteindelijk ben jijzelf degene die leert of niet leert. Wees kritisch!  Wij vragen ons bijvoorbeeld af of jij met ontvangende hand kan rijden en hoe jij dat gevoel onder woorden brengt.

Reageer op Facebook

Goed en mooi gezegd! Herkenbaar!

Top!

2 weken geleden

PaardEnHarmonie

Inspiratie uit de oude doos. Niet 100% onzichtbare hulpen misschien maar wel atletisch en harmonieus geheel. ... Meer...Minder...

Video image

Reageer op Facebook

Die ontspannen, nieuwsgierige, attente, deinende oortjes; heerlijk!

3 weken geleden

PaardEnHarmonie

De nieuwe editie van de 'Ondernemerspagina' staat deze week in de Westervelder. Lees de pagina hier: www.ondernemendwesterveld.nl/westervelder.
Op deze website is ook meer informatie te vinden voor ondernemers in Westerveld.

In deze editie o.a. Podologie Dwingeloo en Nijstad Fysiotherapie Dwingeloo, Speluitje, Camping Het Noordenveld, Haveman Kraanverhuur, Jantinus Haveman, Het Duurzaam Drenthe Event - HDDE en Westerveld in beeld op RTL 4.

In de agenda o.a. Het Soepie van Westerveld (is 30 januari), de bijeenkomst Wet Kwaliteitsborging bouw en de bijeenkomst voor organisatoren van evenementen in Westerveld.

Input voor de editie van februari kan gestuurd worden naar krant@ondernemendwesterveld.nl.
... Meer...Minder...

Meer tonen