Jeanine en Yrieka

Actueel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 dagen geleden

PaardEnHarmonie

Dat paard gaat tegen de hand...……….. Ja soms is "de weg" er naar toe er eentje die sommige mensen direct veroordelen. Wat dan weer tot gevolg heeft dat mensen die hier gevoelig voor zijn de neiging hebben het "even" te "fixen".
Wat wil je eigenlijk bereiken?
Volgens ons een paard wat vol vertrouwen de leidende of begeleidende ruiterhand accepteert. Vertrouwen moet je dus winnen door niet inwerkend - laat staan dwingend er te zijn op het moment dat het paard nog zoekt naar balans en vertrouwen. Pas wanneer je hand neutraal kan zijn en het paard zijn balans gevonden heeft zal vertrouwen kunnen groeien en kan je waar teugelhulpen geven. Vanuit de ruiter: zacht - duidelijk maar ook vol vertrouwen.
En ja daarvoor is een onafhankelijke zit nodig!
Rechtrichten - werken aan een betere bespiering komt voort uit begrijpen wat je doel is en aan welke voorwaarden jij als ruiter/menner eerst moet voldoen.
Dressuur is er voor het paard maar dressuurrijden is niet voorbehouden aan wedstrijdruiters, maar een plicht voor ieder die prestaties van het paard verwacht.
Dressuurrijden zonder gedegen kennis en eigen balans is paardonvriendelijk.
Hulde aan mijn leerlingen die er voor kiezen zich kwetsbaar op te stellen al hebben ze meerdere jaren rij-ervaring.
Respect voor mijn leerlingen die durven terug te gaan naar het punt waar vaardigheden verbetert kunnen worden bij hunzelf of het paard.

Balanscoach, Paardrijsimulator, Teugeldrukmeter etc. zijn hulpmiddelen die behulpzaam kunnen zijn om mensen sneller ervaringen aan te leren.
... Meer...Minder...

Reageer op Facebook

Guilty, wat ben ik toch blij met jou. Weer veel geleerd vandaag en ook gelijk vanmiddag toe kunnen passen bij een lesklant.

1 week geleden

PaardEnHarmonie

Ben jij aan het rechtrichten met je paard en zo ja hoe en zo nee waarom niet? Wij horen regelmatig dat mensen niet weten waar/hoe ze moeten beginnen en zouden die mensen graag op weg helpen. ... Meer...Minder...

Meer tonen