Jeanine en Yrieka

Actueel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

23 uren geleden

PaardEnHarmonie

Wie de komende weken een binnen-training op de Balanscoach of Simulator afspreekt wordt verzocht een mondkapje te dragen. Uiteraard draagt uw instructeur ook een mondkapje. Buitentrainingen kunnen zonder mondkapje behalve wanneer u zich prettiger voelt "met". Blijf gezond allemaal!! ... Meer...Minder...

1 dag geleden

PaardEnHarmonie

Harmonie met je paard bereik je als alles klopt. Dan wordt grondwerk makkelijk, is longeren eenvoudig en rijden een plezier.
Pijn en ongemak bij rijden ontstaat vaak als er onnodige spanning wordt gebruikt want een keten is zo sterk als de zwakste schakel.
Soms is de oplossing eenvoudiger dan je denkt. Soms is het slechts de interpretatie van de door je instructeur genoemde woorden die de weg afsluit voor harmonie.
Is je instructeur dan fout? Nee dat hoeft zeker niet. Het is de taak van de instructeur om jou te laten begrijpen wat hij/zij bedoelt en het is de taak van de instructeur om te controleren of de uitvoering van de woorden brengt wat het beoogde doel is.
Wat bedoelen wij?
-een instructeur ziet ruimte tussen jouw knieën en jouw zadel. Hij zegt terecht dat jou knieën aan het zadel horen. Bedoeld hij nu dat je knijpt met je knieën of is dat jouw oplossing?
-een ruiter verliest steeds zijn beugels. De opdracht van de instructeur kan zijn om druk op je beugels te houden. De instructeur heeft daarmee geen ongelijk maar als jij als reactie juist meer gaat staan in je beugels (en dus meer druk hebt) is dat niet de gewenste uitvoering zelfs als jij daarmee je beugels minder verliest.

Weet jij wat je instructeur bedoeld? Vraag het anders!!
... Meer...Minder...

3 dagen geleden

PaardEnHarmonie

Gelukkig hebben wij in onze buurt een hierin ervaren en deskundige paardencoach in de vorm van Farasi-Rafiki in Wateren. Voor deskundigheid en ervaring zou afstand geen probleem moeten zijn.https://www.uu.nl/nieuws/inzet-van-paarden-bij-hulp-aan-veteranen-met-posttraumatische-stressstoornis ... Meer...Minder...

2 weken geleden

PaardEnHarmonie

Nog meer kennis en vaardigheden om mensen te helpen met houding, zit en balans.
#instructeurmetballen
Franklin Method Equestrian Ball instructeurHieperde piep hoera! Weer 21 nieuwe Franklin Method Equestrian Ball instructeurs erbij in Nederland en België!

Gefeliciteerd iedereen en ga lekker aan de slag met ballen.

#InstructeursMetBallen #FranklinMethodEquestrian #DeRuiterschool #HorseAndHumanHotel #RijdenMetBallen
... Meer...Minder...

Nog meer kennis en vaardigheden om mensen te helpen met houding, zit en balans. 
 #instructeurmetballen 
Franklin Method Equestrian Ball instructeur

Reageer op Facebook

Ben benieuwd!

2 weken geleden

PaardEnHarmonie

Wil jij hulp bij rijtechnische problemen zonder je paard onnodig te belasten? Wil jij hulp bij angst of pijn tijdens het rijden? Wil jij jouw hulpen eens rustig oefenen of ervaar jij scheef zitten, moeite met doorzitten of de verlichte zit? Veel is mogelijk tijdens één of meerdere 30 minuten sessies op onze paardrij-simulator. Wij combineren dressuur wedstrijd ervaring, Orun instructie, de basics van Centered Riding en biomechanische kennis en ervaring. Deze paardrij-simulator reist niet!! Op onze locatie (8386xb - Doldersum) grijpen we niet mis als we ter ondersteuning van de training ook gebruik van andere hulpmiddelen willen maken 😉. Maarrrr we hopen snel een mogelijkheid te creëren om toch met een simulator bij verenigingen langs te kunnen komen. Wil je graag een workshop Paardrij-simulator bij ons op locatie voor meer personen om reiskosten te delen en van elkaar te leren? Een dagdeel workshop voor 4 personen duurt 2,5 uur en kost €120,00 ... Meer...Minder...

Wil jij hulp bij rijtechnische problemen zonder je paard onnodig te belasten? Wil jij hulp bij angst of pijn tijdens het rijden? Wil jij jouw hulpen eens rustig oefenen of ervaar jij scheef zitten, moeite met doorzitten of de verlichte zit? Veel is mogelijk tijdens één of meerdere 30 minuten sessies op onze paardrij-simulator. Wij combineren dressuur wedstrijd ervaring, Orun instructie, de basics van Centered Riding en biomechanische kennis en ervaring.      Deze paardrij-simulator reist niet!! Op onze locatie (8386xb - Doldersum) grijpen we niet mis als we ter ondersteuning van de training ook gebruik van andere hulpmiddelen willen maken 😉. Maarrrr we hopen snel een mogelijkheid te creëren om toch met een simulator bij verenigingen langs te kunnen komen.                         Wil je graag een workshop Paardrij-simulator bij ons op locatie voor meer personen om reiskosten te delen en van elkaar te leren? Een dagdeel workshop voor 4 personen duurt 2,5 uur en kost €120,00
Meer tonen