Jeanine en Yrieka

Zonder paard

Wil je graag aan jezelf werken? Dan is instructie zonder paard de ideale oplossing. Je kan je dan volledig concentreren op jezelf.

PaardEnHarmonie biedt lessen zonder paard maar mét:

Teugeldrukmeter

Een keer rijden met de teugeldrukmeter zorgt voor grotere bewustwording van de ruiter omtrent de hoeveelheid druk die op elke teugel wordt uitgeoefend.
Doordat de teugeldrukmeter direct terugkoppelt middels optische lampjes kan de ruiter zijn rijstijl aanpassen waardoor met effectievere teugelhulpen gewerkt kan worden.

Paardrij simulator

Een simulator kan gebruikt worden om beginners te leren paardrijden maar is ook heel best inzetbaar om houding en zit te verbeteren of hulpen in te oefenen. Natuurlijk kan een simulator nooit exact de bewegingen van een paard doorgeven of het fantastische gevoel geven van eenheid met je paard maar er zijn wel diverse mogelijkheden om het uiteindelijke paardrijden te verbeteren of te verfijnen.

Valtraining

Paardrijden wordt gezien als een risico-sport. Of er met paardrijden meer ongelukken gebeuren als in andere sporten valt nog te bezien maar feit is wel dat door de grotere hoogte en vaak hogere snelheid dat er bij een val gemiddeld vaker en groter letsel is.

Houding en zit

Het gaat niet om mooi zitten maar om functioneel zitten! Een lange slanke ruiter zal makkelijker voor het oog mooi zitten als de korte gedrongen ruiter; maar wie goed zit stoort zijn paard niet en kan op hem inwerken waar nodig. Wanneer evenwicht en balans in orde is kunnen ruiter en paard een harmonieuze eenheid vormen.

Balanscoach

Een eenvoudig ding om te zien maar een uitdaging voor de meeste mensen!

Een Balanscoach – ook wel Seatbuilder genaamd – vraagt de mens letterlijk en figuurlijk in balans te komen. Hij is geschikt voor ruiters maar hij biedt ook enorm veel kansen voor niet-paardrijders.

Anky Freerider

Dit elektrische apparaat maakt niet dezelfde bewegingen als een paard maar stimuleert volgens de fabrikant het cardiovasculaire systeem van het lichaam en wordt verkocht als fitnessapparaat. PaardEnHarmonie gebruikt het apparaat echter om gevoel van balans in je lichaam te stimuleren en om door juiste opstapeling van je skelet en gebruik van je rompspieren een betere balans te krijgen.

Teambuilding

Tevens biedt PaardEnHarmonie diverse soorten teambuilding zonder paard (indien gewenst eventueel ook met).


Paard en Harmonie
Huenderweg 17
8386 XB  Doldersum

06 - 53 15 70 89
05 21 - 38 80 73

info@paardenharmonie.nl