Jeanine en Yrieka

Over ons

Anouk (1963) en Jeanine van der Zijden (1964) verhuisden in december 2012 vanuit de drukke Randstad naar de rust en ruimte van Drenthe. Beiden voelen zich sinds hun jeugd aangetrokken tot de schoonheid, intelligentie en kracht van paarden.

Jeanine heeft veel ervaring in het geven van groepslessen aan mensen vanaf 8 jaar op een manege. De laatste jaren komen daar steeds meer privélessen aan jonge en volwassen starters bij of mensen die met een manege- of eigen paard hun vaardigheden op en in de omgang met het paard willen verbeteren.
Jeanine volgde de Ponyclubleiderscursus, de Commandantencursus, de 1e Fase ORUN opleiding, de IPG opleiding, instructeurscursus Centered Riding level II, Integrated Riding level IV en de aspirant-voltigeleiders cursus. Daarnaast deed zij ook verscheidene juryopleidingen zoals KNHS dressuur t/m L, FNRS dressuur jury t/m F20, FNRS springjury en parcoursbouwer en FNRS Ruiterbewijs jury (incl. CBR1 en CBR2).
Daarnaast wordt zij geinspireerd door mensen die op innovatieve wijze of inspirerende wijze anders durven te kijken naar het wezen paard.

Anouk en Jeanine hebben veel plezier beleefd en ervaring opgedaan met de veelzijdige D-E pony Zippy die helaas in juli 2010 op 31 jarige leeftijd is overleden. Buitenritten, à la fleche, voltige, werken aan de hand, springen, dressuur (bijna Z) maar ook diverse andere dingen zoals deelnemen in een sprookje, behulpzaam zijn bij brandweertrainingen en Sinterklaas inhalen zijn gebeurtenissen om nooit te vergeten.

Inmiddels hebben Anouk en Jeanine beschikking over een aantal andere paarden-leermeesters.
Je leest hier meer over deze paarden.