Jeanine en Yrieka

Naast het paard

Er zijn vele soorten ‘arbeid’ die je kan doen vanaf de grond, naast het paard. Leuk voor de afwisseling voor zowel jou als je paard.

Grondwerk

Het werken met een paard vanaf de grond is een (h)eerlijke en oprechte manier om een paard te willen observeren. Open je hart voor het paard en laat hem zien dat jij een rustige verstandige leider bent. Communiceren met een paard begint met het willen zien wat het paard vertelt en met het aanbieden van communicatie in een vorm die het paard begrijpt.

Lange teugelen

Een zeer inspirerende manier van werken naast het paard is het werken aan de lange teugel. Vanaf de grond aan twee teugels kan een paard op eenvoudige wijze worden gewend aan de teugelsignalen maar daarnaast ook worden opgeleid voor de hogere dressuuroefeningen.

Werken aan de hand

Als afwisseling of vervangende training kan werken aan de hand een vaardigheid zijn die je als paardenliefhebber niet zou willen missen.

Leren omgaan met angst naast het paard

Weinigen zullen beweren dat de omgang met paarden makkelijk is. De snelheid om het onder de knie te krijgen is afhankelijk van vele factoren. In een paar lessen hopen we – vanaf de grond, naast het paard – je toch een beetje het plezier in paarden (terug) te kunnen geven.

Longeren

Naast werken aan de lange lijnen of dressuur aan de lange teugel (lange teugelen) kan je een paard vanaf de grond werken door middel van longeren.


Paard en Harmonie
Huenderweg 17
8386 XB  Doldersum

06 - 53 15 70 89
05 21 - 38 80 73

info@paardenharmonie.nl