Jeanine en Yrieka

Integrated Horsemanship

De Integrated Horsemanship filosofie probeert te inspireren op de oneindige weg. Integrated Horsemanship filosofie is gebaseerd op verzamelde kennis door Nicole Zoet-Oostermeyer (1954), woonachtig in Powhatan, Virginia (van oorsprong Belgische).
Het oorspronkelijke en puur zijn van het paard zou moeten leiden tot een vanzelfsprekende manier van omgang tussen mens en paard. Als we ons openstellen om te leren van paarden door hun als spiegel te accepteren zullen we steeds beter worden in onze interactie met paarden.

Als een probleem je pad kruist verander dan je richting niet je doel.
Door observeren: goed kijken en luisteren, kunnen we veel leren van paarden. Ze laten ons kennismaken met het diepste van onze ziel. Pas daarna kan het communiceren (zenden en ontvangen) beginnen en kunnen we wederzijds vertrouwen, begrip, rust, vertrouwen en plezier met onze partner bereiken.
Andere sport-disciplines, bewegingsleer zoals Feldenkrais, Alexandertechniek, Oosterse vechttechnieken of bijv. dansen en muziek kunnen soms behulpzame oplossingen aanreiken.
Als jouw paard het bij een ander beter doet probeer dan het verschil in energie of aanpak te achterhalen.

Paarden zijn zo vergevingsgezind dat wij er mooie levenslessen uit kunnen halen. Want het is nooit te laat om anders om te willen gaan met paarden! Maar er is wel Moed voor nodig om je te realiseren dat het probleem zelden bij het paard ligt. En er is nieuwsgierigheid voor nodig om de oplossing van het probleem eventueel te zoeken in andere wijsheden of sporten.
De Integrated Horsemanship Foundation (IHF) verzorgt instructeursopleidingen maar ook rijlessen voor individuele ruiters. IHF instructeurs hebben als uitgangspunt de klassieke dressuur en respectvolle omgang met het paard.

Jeanine van Paard en Harmonie doorliep reeds 4 jaar opleiding op de oneindige weg.

Is de volgende paardrijles jouw eerste stap van een ontdekkingsreis?


Paard en Harmonie
Huenderweg 17
8386 XB  Doldersum

06 - 53 15 70 89
05 21 - 38 80 73

info@paardenharmonie.nl