Jeanine en Yrieka

Maeike

Paarden MaeikeRas: Fries
Geboren: 4-2-2004
Stokmaat: 1.66m
Afstamming: Fabe 348 x Dirk

Maeike is een vriendelijke Friese stamboek stermerrie. Ze heeft een aantal veulens gekregen en lijkt verder weinig in handen te zijn geweest. Zowel in de omgang als met rijden is het een voorwaarts denkende wat onzekere merrie die graag haar beste beentje voorzet. We hebben haar veranderen van een gesloten type naar een zeer prettig mensgericht knuffeldier zodat we er alle vertrouwen in hebben dat we haar steeds geschikter voor het werk kunnen krijgen. Maeike is voor het werk naast het paard geschikt voor velen maar het werk onder het zadel kan voorlopig alleen door gevorderde handige ruiters worden verricht.

Na bijzonder lang wikken en weten hebben wij op 18 oktober 2017 onze Maeike helaas weg gebracht.
Ze had enorm veel last van zomerexceem en ondanks onze zorgen en een exceemdeken konden wij haar niet meer jeukvrij krijgen.
We zijn er heel verdrietig onder omdat Maeike een enorm lief en werkwillig paard was wat ons hart heeft gestolen maar om haar steeds jeukend in het land of op stal te zien doet ons pijn. Vooral haar oorranden en bij de navel konden wij niet beschermen maar ondanks de deken wist zij zichzelf telkens weer tot bloedens toe te schuren of te bijten. We hebben serieus geprobeerd om haar naar één van de eilanden te kunnen verkopen zodat ze hopelijk geen last van jeuk meer zou hebben maar niemand wilde dit fijne lieve tuigpaard hebben.
We zijn heel blij dat Maeike op ons pad is gekomen en zullen haar blijdschap en verschijning in de wei missen en zijn haar dankbaar voor haar levenslessen maar hebben gemeend dat het beter is om haar uit het leiden te verlossen.