Jeanine en Yrieka

Plezier met je paard

Maak je wel eens gewoon plezier met je paard? Doe je iets wat je echt leuk vindt en waarmee je je paard een plezier doet? Bij PaardEnHarmonie krijg je de kans om kennis te maken met een aantal disciplines die niet zo ‘standaard’ zijn als dressuur- of springles. Ontdek de verborgen talenten van jou en je paard, maar veel belangrijker nog: heb veel plezier samen!

Bij PaardEnHarmonie heb je de mogelijkheid om kennis te maken met (of je verder te bekwamen in) de volgende sporten:

Paardenvoetbal

Er zijn paarden die in de paddock zichzelf leuk kunnen vermaken met een voetbal. Maar er bestaat ook de teamsport paardenvoetbal (ook wel pushball genoemd). De bedoeling bij deze vorm van paardensport is dat het paard de bal vooruit duwt. Voor angstige of jonge ruiters is paardenvoetbal een welkome afwisseling op de training.

Polocrosse

Polocrosse is een teamsport en wordt over de hele wereld gespeeld.
Het is een combinatie van polo en lacrosse. Polocrosse wordt buiten gespeeld, op een grasveld, op een paard. Elke ruiter gebruikt een stick gemaakt van riet/bamboe, waaraan een hoofd met een los netje zit, waar de bal in gedragen wordt. De bal is gemaakt van sponsachtig rubber en heeft een doorsnede van 10cm. Het doel is om de bal tussen twee doelpalen te gooien (scoren). Iedereen die kan paardrijden kan polocrosse spelen.

Ringsteken

Meestal zie je ringsteken als leuke competitie bij het mennen maar het kan ook vanaf paard. Bij PaardEnHarmonie is materiaal aanwezig zodat je je vaardigheden van het ringsteken kan testen. Wanneer je niet alleen bent verzin jezelf de spelregels en aanrijroute en maak je zelf een ‘plezier met je paard’ moment.

Voltige

Voltigeren is een leuke manier om met name kinderen een betere balans te leren en te instrueren zich aan te passen aan de bewegingen van het paard. Voltige is namelijk een teamsport. In de eerste plaats met je paard maar behalve solo kan je ook met een groep voltigeren.

Het één en ander is uiteraard prima te combineren met je verblijf op Hoeve Morgenster. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!


Paard en Harmonie
Huenderweg 17
8386 XB  Doldersum

06 - 53 15 70 89
05 21 - 38 80 73

info@paardenharmonie.nl