Jeanine en Yrieka

Leren omgaan met angst

Weinigen zullen beweren dat de omgang met paarden makkelijk is – hoe je kan leren omgaan met angst is afhankelijk van vele factoren. In een paar lessen hopen we je toch het plezier in paarden (terug) te kunnen geven.

Jouw manier van omgang met een paard kan bepalen of het paard “het doet” of “het niet doet”. Dat geldt voor gewoon wandelen met een paard, maar ook voor trailer inladen, geleiden langs ‘enge’ obstakels, werken aan de hand of aan de longeerlijn, rijden of diverse soorten sport en spel met paarden. Wil je begeleid worden met je omgang met paarden? Dan ben je op Hoeve Morgenster aan het goede adres.

Hoe lang duurt het om goed te kunnen paardrijden? Niemand kan het vooraf zeggen. Maar het betekent niet dat iemand die angstig is (geworden) of niet meer piepjong bij voorbaat niet kan leren paardrijden.

We gaan eerst op afstand een paard observeren. Voor (her) intreders kan het prettig zijn om te beginnen met een fijne poetsbeurt bij het paard en wat grondwerk. Vertrouwen krijgen in het paard en jezelf. We gaan dus ook pas op een echt paard als we enig vertrouwen en zelfs vaardigheden op de grond hebben. We proberen rekening te houden als het hoofd wel wil maar het lichaam (nog) niet; of het lichaam wel kan maar het hoofd (nog) niet.

Een verblijf op Hoeve Morgenster kan de eerste stap zijn om (weer) met plezier iets met een paard te kunnen doen.


Paard en Harmonie
Huenderweg 17
8386 XB  Doldersum

06 - 53 15 70 89
05 21 - 38 80 73

info@paardenharmonie.nl