Jeanine en Yrieka

Anky Freerider

 PaardEnHarmonie beschikt over een Anky FreeriderPaardEnHarmonie biedt haar lesklanten de mogelijkheid om onder begeleiding gebruik te maken van de Anky Freerider.

Dit elektrische apparaat maakt niet dezelfde bewegingen als een paard maar stimuleert volgens de fabrikant het cardiovasculaire systeem van het lichaam en wordt verkocht als fitnessapparaat. PaardEnHarmonie gebruikt het apparaat echter om gevoel van balans in je lichaam te stimuleren en om door juiste opstapeling van je skelet en gebruik van je rompspieren een betere balans te krijgen.De Anky Freerider helpt – wanneer verstandig gebruikt – tevens bij het losmaken en versterken van de onderrug. Hierdoor kan de Anky Freerider bijdragen aan het verkrijgen van een onafhankelijke zit zodat de bewegingen van het paard geabsorbeerd en daarna beïnvloed kunnen worden. Die onafhankelijke zit komt o.a. tot uiting bij de teugelvoering en wanneer PaardEnHarmonie gebruik maakt van de Anky Freerider zal aandacht voor juist gebruik van de schouders en armen worden meegenomen.

De Anky Freerider bij PaardEnHarmonie kan ook voor de niet ruiters worden ingezet als hulp bij klachten aan de onderrug. Voor ruiters kan een zadel worden opgelegd en of gewerkt worden aan teugelvoering.

Als na enige trainingen met de Anky Freerider behoefte ontstaat om hier meer mee bezig te gaan kunnen wij U Flexchair training bij collega’s aanraden. De Anky Freerider en de Balanscoach kunnen eventueel naar uw locatie worden meegenomen. Vraagt U naar de voorwaarden en mogelijkheden wanneer U daar belangstelling voor heeft.

In de toekomst zal bij PaardEnHarmonie de Anky Freerider of andere trainingen gecombineerd met een hartcoherentiemeter worden aangeboden.


Paard en Harmonie
Huenderweg 17
8386 XB  Doldersum

06 - 53 15 70 89
05 21 - 38 80 73

info@paardenharmonie.nl